Direct een
afspraak maken
Multidisciplinaire begeleiding
Verschil tussen laag-, midden- en hoogcomplexe zorg

Fysiotherapie Van Hoof maakt bij elke patiënt een onderscheid in laag,- midden- en hoogcomplexe zorg. Een juiste inventarisatie (triage) bij binnenkomst zorgt dat we de juiste, meest effectieve interventies en behandelaars inzetten.

  • Laag complexe zorghoort bij enkelvoudige problematiek, zoals herstel na een meniscusoperatie of revalidatie na een nieuwe heup bij verder gezonde en fitte personen. Dan volstaat begeleiding door alleen een fysiotherapeut. Hij of zij kan alsnog een collega met een specialisatie betrekken wanneer dat nodig is. Deze zorg vindt plaats in de eerstelijn bij de fysiotherapiepraktijken van Fysiotherapie Van Hoof.
  • Is er sprake van zwaardere problematiek (middencomplex), dan kan begeleiding door meerdere disciplines noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld de samenwerking van de manueel therapeut en logopedist bij specifieke kaak-hals klachten of de fysiotherapeut en ergotherapeut bij de revalidatie na een hersenbloeding. Deze zorg valt onder de 1,5e lijn en kan plaatsvinden vanuit de fysiotherapiepraktijken en de expertisecentra van Fysiotherapie Van Hoof.
  • Van hoogcomplexe zorgspreken we als er sprake is van meervoudige ernstige problematiek, waarbij meerdere behandelaars nodig zijn en intensieve afstemming over zorg noodzakelijk is. Een gezamenlijk multidisciplinair zorgplan wordt opgesteld, waarbij ook de huisarts, POH (Praktijkondersteuner Huisarts) en specialist een rol spelen, net als betrokken disciplines als ergotherapie, diëtetiek of psychologie. Dit is tweedelijnszorg dicht bij huis, de zogenoemde 1,5 lijn. Deze specifieke zorg vindt plaats in de expertisecentra van Fysiotherapie Van Hoof:
  • Nekcentrum Valkenswaard
  • Expertisecentrum RevaVitaal, revalidatie, neurologie & geriatrie
  • Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert
  • Expertisecentrum Oncologie
  • Expertisecentrum Lies + Buikwand

Multidisciplinaire samenwerking
Fysiotherapie Van Hoof werkt voor midden- en hoogcomplexe klachten nauw samen met verschillende specialisten, zorgdisciplines en partners. Voorbeelden zijn fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen, podotherapeuten, huisartsen,praktijkondersteuners, zorgtrajectbegeleiders en medisch specialisten. Vaak behandelen we deze klachten in één van onze expertisecentra.


Direct een afspraak maken