Direct een
afspraak maken
Valtraining en valpreventie

Scheefliggende stoeptegels, natte bladeren in het bos, net iets te gehaast de trap af: binnen- én buitenhuis zijn er talloze situaties waarbij u lelijk kunt vallen. Ieder jaar lopen 50.000 mensen een breuk op door een val. Daarnaast worden veel mensen na een val bang om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden, waardoor hun conditie verslechtert. Daarom biedt Fysiotherapie Van Hoof het Vallen Verleden Tijd-programma aan.

Valpreventie
De Sint Maartenskliniek heeft deze wetenschappelijk onderbouwde valtraining ontwikkeld. Het Vallen Verleden Tijd-programma voor gezonde ouderen is het enige valpreventieprogramma in Nederland waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het goed werkt. Onze ervaren fysiotherapeutenzijn opgeleid om deze cursus te mogen geven.


Inhoud training valpreventie
Het programma vindt plaats in groepsverband en bestaat uit tien bijeenkomsten, twee dagen per week. Het doel van de lessen is het voorkomen van vallen en vertrouwen krijgen als u toch bent gevallen. De training bestaat uit drie onderdelen:

  • Op een hindernisbaan oefent u het omgaan met obstakels uit het dagelijks leven.
  • Tijdens een sport- en spelgedeelte leert u veilig te bewegen in een drukke omgeving.
  • U leert om veilig te vallen, voor als u toch nog uit balans mocht raken.

Voor en na het programma heeft u een afspraak bij de begeleidende fysiotherapeut om loop- en balanstesten te doen. Zo kan de fysiotherapeut uw instap- en eindniveau, de doelstellingen en het persoonlijke effect bepalen.


Voorwaarden voor deelname

  • U moet minimaal vijftien minuten kunnen lopen zonder hulpmiddel.
  • U heeft geen osteoporose.

Data en locatie
De cursus start elke tien weken bij voldoende deelnemers en vindt plaats bij Therapiecentrum Valkenswaard. U kunt zich aanmelden via tel. 040-204 94 74.

De cursus wordt (deels) vergoed uit eigen aanvullende verzekering.


Direct een afspraak maken