Direct een
afspraak maken
Bekkenfysiotherapie
Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekken(bodem) fysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de algemene fysiotherapie en behandelt klachten in het gebied van buik, bekken en lage rug. Het bekken, de gewrichtsbanden, buik- en rugspieren, de bekkenbodem en bekkenorganen moeten een dynamisch en stabiel geheel zijn. Is dat niet het geval, dan ontstaan er mogelijk klachten.Bekkenfysiotherapie helpt bij het oplossen van deze klachten.

Behandelplan op maat
Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut maakt na een gesprek en onderzoek samen met u een behandelplan op maat, waarin meestal oefentherapie is opgenomen. Het behandelplan bevat ook uitgebreid en persoonlijk advies over ademhaling, houding, beweging, voeding en eventuele hulpmiddelen.

De bekkenfysiotherapeut vormt veelvuldig een team met de manueeltherapeut bij specifieke klachten aan bekken en rug-regio met mooie resultaten.


Seksuologische counseling

In ieders leven is seksualiteit belangrijk, en voor veel mensen gelukkig ook prettig. Toch gaat fijne seks niet altijd vanzelf en kunt u vragen, onzekerheden of problemen hebben. Gelukkig is dit met de juiste hulp veelal goed op te lossen. Vaak is het moeilijk om hulp te vragen omdat seks als iets intiems of persoonlijks wordt beleefd.

Tijdens het consult seksuologie kunt u uw problemen of vragen rondom seksualiteit bespreken. Het is een laagdrempelige methode van kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van de seksuele klacht.

Onze bekkenfysiotherapeute Brigitte Senft heeft zich door middel van  een post-HBO opleiding counseling seksuologie gespecialiseerd in het oplossen en behandelen van problemen op het gebied van seksualiteit.

 

Wanneer seksuologische counseling?
U kunt hierbij denken aan:

  •  Verschil in seksuele behoefte of verlangen
  •  Geen of minder zin in vrijen
  •  Geen opwinding voelen of lichamelijk niet (voldoende) opgewonden raken
  •  Pijn bij de gemeenschap
  •  Te snel, vertraagd of niet tot een orgasme komen
  •  Erectieproblemen
  •  Vaginisme (pijn bij vrijen) of angst voor gemeenschap
  •  Veilig vrijen 
  •  Ontevredenheid m.b.t. uw seksuele relatie
  •  Gezonde en ongezonde seksualiteit in verschillende levensfasen

 

Werkwijze van seksuologische counseling

In het eerste gesprek worden uw klachten en vragen geïnventariseerd. Het gesprek zal in het teken staan van probleemverheldering en er wordt bekeken wat de wensen en verwachtingen zijn. Er is aandacht voor relationele, lichamelijke en psychische factoren.


Er wordt dan oplossingsgerichte en praktische hulp geboden. De hulpverlening bestaat uit een combinatie van gesprekken en praktische opdrachten die je thuis kan uitvoeren. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Van Hoof


Direct een afspraak maken