Direct een
afspraak maken
Geriatrie fysiotherapie
Ouderdomgerelateerde klachten

De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van ouderen met complexe gezondheidsproblematiek. Fysiotherapie Van Hoof beschikt over verschillende specialisten op dit gebied. Ze houden zich bezig met preventie, advisering en behandeling van ouderen, zodat zij zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk kunnen leven. Veroudering gaat vaak gepaard met lichamelijke of geestelijke veranderingen en die hebben vaak grote invloed op het dagelijks leven van de oudere en zijn mantelzorgers en familie. De geriatrie fysiotherapeut richt zich dan ook op alle betrokken personen.

Oefeningen voor mobiliteit
Oefeningen staan centraal in de behandelingen. U doet oefeningen om uw mobiliteit, balans, kracht en conditie en zelfstandigheid terug te winnen, of om te leren omgaan met het verlies daarvan. Denk bijvoorbeeld aan lopen, opstaan uit de stoel en in en uit bed komen. Bewegen en trainen zorgen ervoor dat bepaalde functies langer behouden blijven. Bewegen kan ook bijdragen aan een vertraging van chronische ziektebeelden. Mensen in beweging houden is dan ook een belangrijk onderdeel van het werk van de geriatrie fysiotherapeut.


Multidisciplinair team
Ook heeft de geriatrie fysiotherapeut veel kennis over til- en verplaatstechnieken en kan hij mantelzorgers hierover adviseren. Daarnaast geeft hij deskundig advies over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling en (loop)hulpmiddelen. Fysiotherapie Van Hoof werkt nauw samen met andere disciplines, zoals de ergotherapeut, diëtiste, podotherapeut, praktijkondersteuner en wijkverpleegkundige. Als het nodig is, stellen zij samen een concreet behandelplan op.


Expertisecentrum RevaVitaal, revalidatie, neurologie en geriatrie
Heeft u meer complexe zorgvragen rond ouderdom, ouderdomsgerelateerde klachten of dementie, bijvoorbeeld op het gebied van het centrale zenuwstelsel, hersenbloeding, MS of de Ziekte van Parkinson? Dan kunt u terecht bij ons Expertisecentrum RevaVitaal.


Direct een afspraak maken