Direct een
afspraak maken
Kinderfysiotherapie
Wat is kinderfysiotherapie?

De kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Van Hoof zijn gespecialiseerd in de behandeling van baby’s, peuters, kleuters, kinderen en jongeren tot achttien jaar. We helpen kinderen met uiteenlopende problemen met hun motoriek.

Onze werkwijze
Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek. Soms verloopt hun ontwikkeling vertraagd of afwijkend door een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van leven van het kind en zijn ouders. Onze kinderfysiotherapeuten kunnen dit begeleiden en behandelen. Onzebehandeling begint met een zorgvuldige intake, onderzoek en diagnostiek. Vervolgens maken we een behandelplan op maat en starten we de behandeling. Dat doen we eventueel in samenwerking met andere specialisten, zoals kinderartsen en logopedisten. Uiteraard altijd met uw toestemming. De behandeling sluiten we af met een evaluatie en een eindrapport.


Voor kinderfysiotherapie geldt:

  • Direct toegankelijk: er is geen verwijzing van huisarts of specialist nodig.
  • Voor behandeling aan huis is wel een verwijzing nodig.
  • Vergoeding van 18 behandelingen uit de basisverzekering, indien nodig na 18 behandelingen vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Samenwerking met zorgpartners
Fysiotherapie Van Hoof werkt nauw samen met consultatiebureau-artsen in de regio, JGZ-artsen, kinderartsen en kinderorthopeden van onder anderehet Máxima Medisch Centrum en basisscholen in de regio Valkenswaard en Bergeijk. Onze kinderfysiotherapeutenbehandelen ook kinderen op (medisch) kinderdagverblijven en bij Villa Expertcare Waalre, een huis voor ernstig chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar.


Kidz in action!
Voor kinderen met overgewicht bieden we het programma Kidz in Action, waarmee uw kind in vorm blijft.


Direct een afspraak maken