Direct een
afspraak maken
Oncologische fysiotherapie
Wat is oncologische fysiotherapie?

De behandeling door onze gespecialiseerde oncologie fysiotherapeut verschilt per fase van de ziekte. Zo kan fysiotherapie tijdens de medische behandelingen (chemotherapie, radiotherapie of immuuntherapie) gericht zijn op het onderhouden van uw spierkracht en conditie. In de herstelfase draait de therapie om het terugwinnen van vaardigheden. De oncologiefysiotherapeut behandelt ook in de palliatieve en terminale fase. Dan gaat het vooral om het behoud van vaardigheden en om comfort bij afnemende vaardigheden.

Fysiotherapie Van Hoof ondersteunt ook mantelzorgers: we adviseren over hulpmiddelen en schakelen eventueel ergotherapie of thuiszorg in. Daarnaast begeleidt de oncologie fysiotherapeut bij de verwerking en acceptatie van de klachten.

Multidisciplinaire samenwerking
De behandeling van patiënten met kanker is vaak multidisciplinair. We bekijken welke zorg u nodig heeft en welke behandelmogelijkheden en middelen daarvoor nodig zijn. Zo werken we vaak samen met de ergotherapeut, diëtist of psycholoog. Het inzetten van deze disciplines gebeurt altijd in overleg met de behandelend (huis)arts of specialist.


Voor complexe oncologische vragen
Heeft u meer complexe zorgvragen op het gebied van oncologie, dan kunt u terecht bij ons Expertisecentrum Oncologie.


Direct een afspraak maken