Direct een
afspraak maken
Nek-kaak-hoofd

Nekklachten, kaakklachten en hoofdpijnklachten
Nek,- kaak- en hoofdpijnklachten komen veel voor en kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan een slechte werkhouding, stress of artrose. De klachten uiten zich bovendien op verschillende manieren. Voorbeelden van nekklachten:

  • Een stijve nek of nekpijn.
  • Vastzittende nekwervels.
  • Nekpijn met uitstraling naar de arm.
  • Instabiliteit van de nek.
  • Pijn tussen de schouderbladen.
  • Hoofdpijn en migraine.

Fysiotherapie whiplash
Een bekende klacht aan de nek is een whiplash (traumagerelateerde nekpijn), veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeval of een val. Dit kan veel klachten veroorzaken, zoals pijn in hoofd, nek, rug en ledematen. Ook problemen met concentratie, vermoeidheid en duizeligheid komen veel voor. Herstellen van een whiplash kan lang duren: 70% van de mensen met een whiplash is binnen een jaar hersteld. Fysiotherapie helpt om dit herstel te versnellen en klachten te verminderen of op te lossen.


Behandeling van nekklachten
Fysiotherapie Van Hoof heeft verschillende fysiotherapeuten in huis die gespecialiseerd zijn in het aanpakken van rugklachten en nekklachten. We gaan eerst aan de slag met het achterhalen van de oorzaak van uw klachten. Vervolgens bekijken we wat de beste behandelwijze is. We bieden een groot aantal verschillende behandelmethoden en therapieën, waaronder manuele therapie en oefentherapie, waarbij we spieren en gewrichten losmaken en trainen.


Voor complexe nekklachten
Daarnaast hebben we een focuspraktijk die zich specifiek richt op nek (gerelateerde) klachten, Nekcentrum Valkenswaard. Hier kunt u terecht met complexe klachten op het gebied van nek, schouder/arm, duizeligheid, kaak en hoofd. Specialisten in fysiotherapie, manuele therapie, orofaciale fysiotherapie, gnathologie, psychologie, diëtetiek, ergotherapie, logopedie en podotherapie staan klaar om u te helpen.


Direct een afspraak maken