Direct een
afspraak maken
Neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen zijn aandoeningen van het zenuwstelsel: de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwbanen. Voorbeelden zijn een herseninfarct, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. De klachten bij deze aandoeningen zijn vaak heel complex. Fysiotherapie Van Hoof beschikt over een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten (neuro-revalidatietherapeuten), die samenwerken om uw fysieke vaardigheden te versterken en uw zelfredzaamheid te vergroten.

Voorbeelden van neurologische aandoeningen
We bieden behandeling en begeleiding bij onder andere de volgende aandoeningen:

  • CVA/beroerte/herseninfarct/hersenbloeding.
  • Ziekte van Parkinson.
  • Multiple Sclerose (MS).
  • Traumatisch hersenletsel/contusio/commotio.
  • Hersenletsel door zuurstofgebrek
  • Overige neurologische aandoeningen (ALS, cerebellaire aandoeningen, polyneuropathie).

Fysiotherapie bij CVA/beroerte/herseninfarct/beroerte
Fysiotherapie Van Hoof is gespecialiseerd in fysiotherapie voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit letsel kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door een hersenbloeding, herseninfarct, beroerte, ziekte van Parkinson of MS. Onze specialisten kijken samen met u welke behandeling het beste bij u past. Elk behandelplan is maatwerk, exact afgestemd op uw situatie. We stellen samen doelen en werken er hard aan om die stap voor stap te behalen. Denk aan het verbeteren van uw balans, conditie, loopvaardigheid, traplopen en fietsen. Zo zorgen we samen dat u zo zelfredzaam mogelijk blijft en dat u weer zo goed mogelijk kunt functioneren.

 

We werken samen met een multidisciplinair team van zorgverleners in de regio, zoals ergotherapeuten, diëtisten, revalidatieartsen en neurologen. We adviseren en begeleiden ook mantelzorgers.


Aangesloten bij netwerken
Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij gespecialiseerde netwerken, zoals het fysiotherapienetwerk NAH, fysionet ZOB en het multidisciplinair eerstelijnsnetwerk NAH. Ook zijn onze behandelaars teamlid van het gespecialiseerd NAH-team. Dit team werkt optimaal samen met gespecialiseerde paramedici en een revalidatiearts van Libra.


Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson en MS
Neurologische aandoeningen die relatief veel voorkomen, zijn de ziekte van Parkinson en MS (Multiple Sclerose). De specialisten van Fysiotherapie Van Hoof bieden fysiotherapie voor beide aandoeningen.

Bij de ziekte van Parkinson richten we ons onder andere op problemen bij het bewegen en het behouden van activiteit. We zijn aangesloten bij Parkinsonnet, een landelijke organisatie die ervoor zorgt dat de behandelende fysiotherapeuten geschoold zijn in de nieuwste behandeltechnieken. 

Bij Fysiotherapie Van Hoof is een aantal fysiotherapeuten ook gespecialiseerd in het behandelen van mensen met MS. Zij zijn aangesloten bij het landelijk netwerk MS Zorg Nederland.


Expertisecentrum RevaVitaal
Zijn uw klachten meer complex, of heeft u specifiekere revalidatie, hulp of begeleiding nodig rondom uw neurologische aandoening? Dan kunt u terecht bij ons Expertisecentrum RevaVitaal.


Direct een afspraak maken