Direct een
afspraak maken
Oncologische klachten

De diagnose kanker is erg ingrijpend. Niet alleen tijdens de ziekte en behandelingen, maar ook na genezing kunt u kampen met verschillende klachten. Fysiotherapie Van Hoof heeft daarom specialisten in oncologie fysiotherapie in huis. Zij zijn opgeleid om mensen te helpen die een oncologische aandoening hebben, of die last hebben van de gevolgen van de medische behandelingen of de ziekte zelf. De oncologie fysiotherapeut kan ingeschakeld worden in alle fases van het ziekteproces: tijdens de behandelfase, de herstelfase, de palliatieve fase en de terminale fase.

Wanneer oncologie fysiotherapie?
We kunnen helpen bij de aanpak van de volgende problemen:

  • Pijn en gewrichtsklachten.
  • Minder spierkracht.
  • Conditieverlies en vermoeidheid na kanker.
  • Stug littekenweefsel.

Behandeling oncologie fysiotherapeut
De behandeling van de oncologie fysiotherapeut verschilt per fase van de ziekte. Zo kan fysiotherapeutische behandeling tijdens de medische behandelingen (chemotherapie, radiotherapie of immuuntherapie) gericht zijn op het onderhouden van spierkracht en conditie. In de herstelfase richt therapie zich op het terugwinnen van vaardigheden. We behandelen ook in de palliatieve en terminale fase. Dan gaat het om het behoud van vaardigheden en om comfort bij afnemende vaardigheden. Fysiotherapie Van Hoof betrekt ook mantelzorgers: we adviseren over hulpmiddelen en schakelen eventueel ergotherapie of thuiszorg in.


Multidisciplinaire samenwerking oncologie
De behandeling van patiënten met kanker is vaak multidisciplinair. We bekijken welke zorg u in de breedste zin van het woord nodig heeft en welke behandelmogelijkheden en middelen daarvoor nodig zijn. Zo werken we vaak samen met de ergotherapeut, diëtist of psycholoog. Het inzetten van deze disciplines tijdens een behandeltraject is altijd in overleg met de behandelend (huis)arts of specialist.


Lid van Fyneon
De gespecialiseerde oncologie fysiotherapeut van Fysiotherapie Van Hoof is lid van FyNeOn(Fysiotherapie Netwerk Oncologie). Zo blijft ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingen.


Voor complexe oncologische vragen
Heeft u meer complexe zorgvragen op het gebied van oncologie, dan kunt u terecht bij ons Expertisecentrum Oncologie.


Direct een afspraak maken