Direct een
afspraak maken
Ouderdom en dementie

Ouderdom brengt helaas vaak klachten en beperkingen met zich mee. De kans dat u valt wordt groter, u moet mogelijk revalideren na een operatie, heeft geheugenproblemen of pijn bij het bewegen. Fysiotherapie Van Hoof is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die te maken hebben met ouderdom of geheugenproblemen. We kijken niet alleen naar uw klacht, maar vooral naar u als persoon. Wat kunt u nog, wat wilt u blijven kunnen, waar komen uw klachten vandaan? We nemen de tijd en luisteren goed naar u. Fysiotherapie Van Hoof werkt intensief samen met een breed netwerk van specialisten en zorgpartners. Zo kunnen we u een behandelplan bieden dat precies aansluit op uw situatie. Met kleine verbeteringen kunnen we vaak al grote resultaten bereiken, waardoor u langer zelfstandig, zelfredzaam en mobiel blijft.

Veel voorkomende klachten rond ouderdom

  • Valgevaar of valangst.
  • Heup- en knieprotheses.
  • Ongewenst gewichtsverlies.
  • Geheugenproblemen of verwardheid.
  • Problemen met uitvoeren van huishoudelijke taken.
  • Problemen met praten, kauwen of slikken.
  • Problemen met lopen.
  • Revalidatiena een ziekenhuisopname.

Fysiotherapie en ouder worden
Bij de behandeling van ouderen richten we ons op het verbeteren en behouden van gezondheid en zelfredzaamheid, en op preventie, advisering en kwaliteit van leven. De nadruk ligt op het bewegend functioneren. Het doel van geriatriefysiotherapie is het tegengaan van de beperkingen die ouder worden met zich meebrengt. Het is belangrijk dat uw dagelijkse activiteiten, spierkracht, balans en conditie op peil blijven en uw gewrichten mobiel blijven. Hier begeleiden we u graag bij. We pakken samen uw klachten aan, bevorderen uw herstel na een operatie en zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig en actief blijft.


Expertisecentrum RevaVitaal Valkenswaard
Heeft u complexe zorgvragen rond het ouder worden, dementie of bijvoorbeeld op het gebied van hersenletsel, MS of de ziekte van Parkinson? Heeft u te maken met revalidatie na een ziekenhuisopname? Dan kunt u terecht bij ons Expertisecentrum RevaVitaal. Hier werken disciplines als ergotherapie, fysiotherapie, di√ętetiek, praktijkondersteuners, podotherapie samen. Ook mantelzorgers betrekken we graag bij de begeleiding.


Direct een afspraak maken