Direct een
afspraak maken
Rugpijn

Rugpijn en rugklachten
90% van de mensen heeft er wel eens last van rugpijn. Rugpijn is er in alle soorten en maten. Het kan er opeens inschieten of altijd sluimerend aanwezig zijn. U kunt last hebben van lichte pijn of van hevige pijn, waardoor u moeilijk kunt bewegen. De meeste mensen hebben last van aspecifieke rugklachten. Deze hebben geen specifieke oorzaak, maar ontstaan meestal door overbelasting in houding of beweging. Welke vorm van rugpijn u ook heeft: het is belangrijk om de klachten zo snel en effectief mogelijk aan te pakken.

Veel voorkomende rugklachten

  • Hernia.
  • Spit/lumbago.
  • Acute aspecifieke lage rugpijn.
  • Chronische lage rugpijn.
  • Ischias.
  • Stenose.
  • Scoliose.

Behandeling rugklachten
Fysiotherapie Van Hoof in Valkenswaard, regio Bergeijk e.o. beschikt over verschillende fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de aanpak van rugklachten. Onze manueel therapeuten zijn expert in de bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom. Zij beschikken over extra kennis en kunde als het gaat om lage rugpijn. Met specifieke technieken kan de beweeglijkheid van uw gewrichten snel vergroot worden. Oefentherapie kan de belastbaarheid van de rug positief beïnvloeden. Straalt uw rugpijn uit naar uw bekken? Onze ervaren bekkenfysiotherapeuten pakken die klachten samen met u aan.

Behandeling van aspecifieke lage rugpijn volgens het Zorgplan Rugpijn
De meeste aspecifieke rugklachten zijn lage rugklachten, zoals spit of lumbago. De pijn kan uitstralen naar één of beide benen (ischias of ischialgie). Heeft u last van lage rugpijn, dan biedt Fysiotherapie Van Hoof het innovatieve Zorgplan Rugpijn van FysioTopics Nederland, waar onze praktijk bij is aangesloten. Dit zorgplan is erop gericht om rugpijn weg te nemen en te voorkomen dat u er weer last van krijgt. Het programma is ontwikkeld door professionals op het gebied van rugproblemen. Het Zorgplan Rugpijn kan bestaan uit een combinatie van individuele behandelingen, groepstrainingen en eventueel online begeleiding. We maken een behandelplan op maat, want geen mens of pijn is hetzelfde. Samen met uw therapeut werkt u aan het zo snel mogelijk pijnvrij worden.


Herniabehandeling en fysiotherapie: wat is een hernia?
Hernia (hernia nuclei pulposi) is een nek- of rugklacht die veroorzaakt wordt door een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt op een zenuw, waardoor pijnklachten in arm of been ontstaan, eventueel met verschijnselen van uitval van de zenuw (doof gevoel, krachtsvermindering).


Behandeling hernia
Een hernia heeft een gunstig ‘natuurlijk beloop’. Dat wil zeggen dat de klachten meestal vanzelf of met beperkte medicatie en fysiotherapie weer verdwijnen. Uw fysiotherapeut richt zich onder andere op het sterker maken van de hals of rug met spierversterkende oefeningen. We geven u adviezen over de manier van bewegen, liggen, zitten, (op)staan, autorijden en tillen. Ook adviseren we u over werken met een hernia en begeleiden we u in het herstelproces.


Arbeidsreïntegratie bij lage rugpijn
Zijn uw klachten werkgerelateerd of kunt u door uw lage rugpijn niet of minder werken?

Dan kunnen we samen met uw bedrijfsarts ons arbeidsreïntegratiebedrijf Q-axis voor reïntegratie of verzuimpreventie inschakelen. Het doel is om snel en duurzaam terug te keren op de werkvloer. Samen met een in arbeidsreïntegratie gespecialiseerde fysiotherapeut analyseert u uw werktaken en traint u om weer pijnvrij te kunnen werken.


Voor sporters met rugpijn
Bent u een sporter met lage rugpijn? Dan kunt u terecht bij ons Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert.


Direct een afspraak maken